In het kader van het Winterwandelfestijn van Land van Playsantiën slaan Davidsfonds – Gierle en Toerisme Lille voor het 3de jaar op rij de handen in mekaar. Ditmaal voor een nieuwjaarswandeling in de vroege avond.

Een welgekomen combinatie van benen strekken in de buitenlucht en een gezellig uitje met je gezinsleden en met goede vrienden.

Het vertrek is vrij tussen 18u. en 20u. in De Schuur, het beschermde monument aan de Singel te Gierle. Langs een duidelijk bewegwijzerd traject van 6 km stap je aan eigen tempo over paadjes en landwegen naar de kerststal op het gehucht Hemeldonk. Daar wacht de deelnemers een opkikkertje rond de vuurkorven. De plaats leent zich uitstekend tot wensen uitwisselen en goede voornemens maken voor 2015.

De kerststal pronkstuk met levende dieren op een uitzonderlijke locatie, wordt door een nieuwe, jonge ploeg opengehouden. Zo wordt meer dan 40 jaar traditie voortgezet. Het Davidsfonds van Gierle bestelde een fonkelende vriessterrenhemel en een laagje sneeuw.

Goed schoeisel aangepast aan de weersomstandigheden van de dag is aangewezen. Bij droog weer is deze route ook geschikt voor rolstoelen en buggy’s. Een zaklamp is geen must maar kan van pas komen.

Er zijn 3 winterse proevertjes en sfeervolle animatie.

Nieuwjaarswandeling naar hemeldonk.

Vrijdag 2 januari 2015.

Deelnemen kost 4 €.

Vrij vertrek: De Schuur, Singel Gierle (achter de kerk), tussen 18u en 20u.

Vooraf Inschrijven/ melden bij : toerisme@lille.be of 014/44.82.33.

Davidsfonds- Gierle kondigt meteen ook hun eerste activiteiten van 2015 aan:

Donderdag 22 januari 2015: Walter Driessen over “Ethiopië”. Lezing met echte Ethiopische koffieceremonie. Centrum om 20u.

Donderdag 12 februari: Dr. Jef Haeverans over leven en werken in Congo. Centrum om 20u.